© HBvL

Telenet maakt fictieserie over Chaussée d’Amour

De beroemde Sint-Truidense steenweg ‘Chaussée d’Amour’ staat mee model voor een nieuwe fictieserie die exclusief op Telenet te zien zal zijn. De nieuwe Vlaamse serie wordt geregisseerd door Nathalie Basteyns, die Hasseltse roots heeft, en zal in de loop van 2016 beschikbaar zijn voor Rex en Rio-klanten.

MaLu

De nieuwe tiendelige serie is een productie van deMENSEN. Nathalie Basteyns scoorde eerder al veel succes met de fictieserie ‘Clan’ waarbij drie zussen zich wilden ontdoen van een vervelende schoonbroer. “Chaussée d’Amour” is een spannende dramareeks die zich afspeelt langs een steenweg: een kilometerslange strook asfalt, aan weerskanten bezaaid met bars en bordelen. Zeer herkenbaar in Sint-Truiden, maar ook op andere plekken in Vlaanderen.

Sylvia, een deftige burgervrouw met twee puberende kinderen, ontvlucht haar falende huwelijk. Ze neemt noodgedwongen haar intrek in het bordeel dat ze van haar vader erfde. Uit financiële noodzaak besluit ze om het bordeel in kwestie ook echt te gaan runnen. De voormalige luxehuisvrouw komt daardoor in contact met hoertjes, pooiers en andere bonte personages die druk bezig zijn hun leven op te knappen dan wel te verknoeien. Tegelijkertijd is er Ludo, een rechercheur met bewijsdrang, die het onderzoek heropent naar een moord die twintig jaar geleden op de steenweg plaatsvond. Voor ze het goed en wel beseffen, kruisen Ludo en Sylvia elkaars pad en komt zijn vastberadenheid onzacht in aanraking met haar overlevingsdrang.

De serie is in eerste instantie gemaakt voor abonnees van Rex en Rio, maar de kans bestaat dat de serie nadien ook te zien is op een open net. Telenet praat hier over met geïnteresseerde zenders.

Een nieuwigheid is ook dat Telenet alle afleveringen tegelijk beschikbaar zal maken voor de tv-kijker. De operator wil op die manier inspelen op de veranderende kijkgewoonten van de moderne televisiekijker. Die kijkt namelijk wanneer hij zin heeft en niet wanneer de zender zin heeft om het te plannen in een programmaschema.

Telenet investeert momenteel 30 miljoen euro in het Vlaamse audiovisuele landschap. Eerder stak het al geld in de films ‘Marina’ en ‘Kampioen zijn blijft plezant’. Op korte termijn is er nog geïnvesteerd in ‘Bowling Balls’, een film van Marc Punt met Nathalie Meskens in de hoofdrol. Later volgen ondermeer nog ‘Lee en Cindy’, de eerste film van Stany Crets als regisseur en de nieuwste film met Matthias Schoenaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer