© Gert Cools

6000 bezoekers voor De Ster

Voor recreatiepark De Ster betekenen tropische temperaturen steevast een absolute piek in het bezoekersaantal. Zesduizend dagjestoeristen kwamen er tijdens het voorbije weekend verkoeling zoeken.

LUVB

Het was zaterdag aanschuiven aan de kassa’s van recreatiepark De Ster. Debbie Tack en haar dochters Asena, Luna en Ella zijn afkomstig van de Seefhoek en wonen in Deurne. “Ik kom hier al van kindsbeen af en blijf een trouwe bezoeker van De Ster. De politie is nooit ver uit de buurt en dat vind ik een goede zaak. Dat geeft een veilig gevoel”, zegt Tack.

Iets verderop zijn Mario Sarens en zijn vriendin Natascha net op het strand gearriveerd. “Een paar jaar geleden ben ik hier wel een tijdje weggebleven toen er regelmatig strubbelingen waren en bezoekers werden lastiggevallen. Die problemen zijn van de baan en dus strijken we hier opnieuw neer, zeker met deze temperatuur”, vertelt Natascha. De politie is duidelijk aanwezig. “Tijdens het seizoen houden vier agenten altijd een oogje in het zeil. Maar er doen zich nauwelijks incidenten voor”, vertellen de agenten van dienst.

Anouk Wauters werkt al zeven jaar als kassierster. Ze begrijpt niet goed waarom die strubbelingen van een paar jaar geleden nog altijd worden opgerakeld. “Er zijn inderdaad een paar keer spanningen geweest, maar dat is verleden tijd. Het is gewoon heel tof om hier te werken en te zien dat de bezoekers een fijne tijd beleven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER