© Gert Cools

Hulde aan verdienstelijke verenigingen en inwoners

Het gemeentebestuur bracht naar aanleiding van de nationale feestdag hulde aan verdienstelijke verenigingen en inwoners tijdens een feestzitting in zaal Den Bond.

WO

Waardering was er voor de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. “Onze Rode Kruisafdeling zet zich al 150 jaar vrijwillig in voor de Hamse gemeenschap en de plaatselijke bevolking. Het is ook de oudste plaatselijke Rode Kruisafdeling ter wereld. Ook in de toekomst blijven we aandacht hebben voor onze medewerkers en zetten we onze samenwerking met de politie, brandweer en gemeente verder”, reageert Rode Kruis-voorzitter Dirk Van Beem.

Op sportief vlak stond FC De Bondgalm in de kijker. “De liefhebbersvoetbalploeg FC Bondgalm werd in 1964, precies 50 jaar geleden opgericht en speelt in het Waas Liefhebbersvoetbal Walivo. De club werd zes keer kampioen in eerste afdeling, de laatste keer in 2011. Het afgelopen jaar eindigden ze op de vijfde plaats in de eerste afdeling. In 2001 fuseerde Bondgalm met Den Bos”, vertelt medeoprichter Rudy Permentier, die sinds 1990 ook voorzitter is.

Het gemeentebestuur huldigde zes inwoners die het diploma en ereteken van Laureaat van de Arbeid ontvingen. Dat zijn Cesar Vlassenroot, Johan Vincke, Jan Raemdonck, Louis Badisco, Veronique Ruban en Bert Opsomer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER