Vader van Salman Abedi spreekt voor het eerst

© AP

De vader van Salman Abedi, de dader van de aanslag in Manchester, is ervan overtuigd dat zijn zoon onschuldig is, dat zei hij vanuit Libië aan persagentschap AP. Voorts bevestigt hij dat zijn andere zoon gearresteerd werd.

adm

Ramadan Abedi, de vader van Manchester-terrorist, reageerde vanuit Tripoli, de Libische hoofdstad: “We geloven niet in het vermoorden van onschuldige mensen. Dat zijn wij niet.” Ook bevestigde hij dat zijn andere zoon, Ismaïl, gearresteerd werd door de Britse politie.

Voorts was Salman iets meer dan een maand geleden op bezoek in Libië, had zijn zoon vijf dagen voor de aanslag aan de telefoon gehad. Hij klonk “normaal”, aldus de vader. Ook zou Salman plannen hebben gehad om naar Saudi-Arabië af te reizen om de Ramadan met zijn familie te vieren.

LEES OOK. Politie bevestigt dat dader deel uitmaakt van terreurnetwerk

De familie Abedi sloegen in 1993 op de vlucht voor het regime van Moammar al-Qadhafi nadat het regime een arrestatiebevel tegen de vader uitvaardigde. Het gezin zocht en kreeg politiek asiel in het Verenigd Koninkrijk. Nu is de vader administratief manager van de Central Security force in Tripoli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen