Direct naar artikelinhoud

Van Rey toetst integriteit wethouders

Jos van Rey, de oud-VVD-wethouder die wordt verdacht van corruptie en belangenverstrengeling, wordt lid van een integriteitscommissie in Roermond. Met drie andere raadsleden bekijkt Van Rey of een kandidaat geschikt is als wethouder voor de stad Roermond. Dat heeft burgemeester Peter Cammaert woensdagavond gezegd.

Jos van Rey.

Cammaert heeft Van Rey zelf benoemd tot lid van de Commissie Benoembaarheid Wethouders. De commissie bestaat uit twee raadsleden van de coalitie en twee van de oppositie. Omdat in Roermond alleen de partij van Van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), in de oppositie zit, schoof deze twee kandidaten naar voren, onder wie dus Van Rey.

De burgemeester zei verder geen mening te hebben over de positie van Van Rey. Een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke corruptie hangt als een zwaard van Damocles boven de man, die na 14 jaar onafgebroken wethouder te zijn geweest in 2012 aftrad. Van Rey verdween echter niet uit de politiek. De LVR werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Roermond en heeft 10 van de 31 zetels.

De integriteitscommissie moet voor de raadsvergadering van 28 mei de kandidaat-wethouders gewogen hebben. Op 28 mei vergadert de raad over hun benoeming.