Opnames nieuwe "Terminator" gestart, Schwarzenegger doet mee

In New Orleans zijn de opnames van een nieuwe, vijfde, "Terminal"-film gestart. Dat hebben Skydance Productions en Paramount Pictures bekendgemaakt. Arnold Schwarzenegger, die in de drie eerste films te zien was, doet opnieuw mee.
AP2003
Archieffoto

De film moet de eerste worden van een nieuwe trilogie die losstaat van de vorige vier films. Het scenario is geschreven door Laeta Kalogridis, die eerder al meewerkte aan onder andere "Avatar". Alan Taylor, bekend van onder "Game of thrones", doet de regie.

Na zijn afwezigheid in de vorige "Terminator" film zal Arnold Schwarzenegger deze keer opnieuw te zien zijn. De acteur was er al bij in 1984, toen de eerste film uitkwam. Ook in "Terminator 2: Judgment day" (1991) en "Terminator 3: Rise of the machines" (2003) speelde hij een rol. Voor de vierde film, "Terminator salvation", moest hij passen. Schwarzenegger was op dat moment gouverneur van Californië.

Naast Schwarzenegger zullen ook Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons, Dayo Okeniyi en Byung Hun Lee te zien zijn in de film.

Op 1 juli 2015 moet de film, die de makers voorlopig "Terminator reboot" noemen, in de zalen te zien zijn.

Meest gelezen