Al 7 doden geteld na instorting appartementsgebouw nabij Parijs

De dodentol na de instorting van een appartementsgebouw in de Parijse voorstad Rosny-sous-Bois is opgelopen tot zeven. De hulpdiensten hebben gisteravond nog enkele lichamen van tussen het puin gehaald en ook vanmorgen werd nog een lichaam gevonden. Bij de instorting vielen 11 gewonden, van wie er vier erg aan toe zijn. Wellicht is het gebouw gisterenochtend ingestort na een gasexplosie.
GU

Zo'n 50 reddingswerkers hebben nog de hele nacht gezocht naar twee vermisten. In de loop van de ochtend is nog een zevende lichaam gevonden. De hoop om de laatste vermiste nog levend terug te vinden, slinkt met de minuut. Volgens de brandweercommandant is er tussen het puin geen enkele ruimte meer waar een slachtoffer zich veilig en met voldoende zuurstof zou kunnen schuilhouden.

Tot nu moesten de hulpdiensten ook uiterst secuur te werk gaan want het deel van het gebouw dat nog overeind staat, dreigt ook in te storten. De brokstukken werden in eerste instantie emmer per emmer weggehaald, maar omdat men niet echt meer verwacht nog levenden van tussen het puin te halen, gaat men nu met grotere machines te werk.

Het appartementsgebouw viel gisteren in twee stukken uiteen. De oorzaak van de instorting is nog steeds niet officieel bekend, maar er wordt gekeken in de richting van een gasexplosie. Op het moment van het ongeluk waren er werken aan de gas- en elektriciteitsinstallaties aan de gang.

Intussen is er op enkele honderden meters van het ingestorte gebouw een rouwkapel ingericht waar de familieleden van de slachtoffers kunnen samenkomen.

Meest gelezen