© Margo Tilborghs

Triest afscheid van collega’s

Het was gisteren de laatste werkdag voor heel wat werknemers bij Elster-Instromet. In mei vorig jaar werd aangekondigd dat de vestiging in Essen zou worden opgedoekt. Daardoor verliezen 150 mensen hun werk.

Margo Tilborghs

Het was een trieste dag bij de Essense vestiging van de Elster Group. Het bedrijf is een van de grootste aanbieders van meet- en regelapparatuur voor gas, elektriciteit en water en beschikt over producten en oplossingen die door talrijke nutsbedrijven ingezet worden. Vorig jaar werd bekend dat Elster-Instromet wou herstructureren, waardoor 150 werknemers hun werk verliezen. Twintig werknemers kunnen nog in dienst blijven om de service te verzekeren.

Peter Van Doren is bijna eenentwintig jaar in dienst van het bedrijf. “Het is een emotionele dag voor mij, maar ik probeer het toch positief te bekijken”, zegt hij. “Treuren doe ik dus niet meer, maar dat is ooit anders geweest. Toen het net bekend werd dat het bedrijf zou stoppen, was dat een schok voor mij, maar het drong toen nog niet echt tot me door. In februari heb ik mijn klop gekregen. Ik heb er toen even door gezeten. Dankzij enkele goede gesprekken ben ik er weer bovenop geraakt. Dat was ook het ogenblik om gericht naar ander werk te zoeken. Mijn ontslag was een feit en ik wilde zo snel mogelijk een andere baan. Met succes trouwens. Maandag sla ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven open. De boodschap die ik zou willen meegeven, is dat je nooit je hoofd moet laten hangen. Er is nog leven na je ontslag. Er valt wel weer iets uit de bus.”

Lees het hele artikel woensdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER