© BELGA

Slovenië snoept Belgisch vrouwenkwartet 4x200m ticket voor Rio af

Het Sloveense vrouwenkwartet heeft zaterdag op de 4x200 meter van zijn nationale zwemkampioenschappen in het Sloveense Kranj een betere tijd (8:00.40) neergezet dan het Belgische record (8:02.67). Slovenië springt met die tijd over België naar de zestiende plaats op de olympische ranking, de laatste plek die recht geeft op een ticket voor de Olympische Spelen in Rio.

Op het EK langebaanzwemmen in Londen scherpten Juliette Casini, Lotte Goris, Kimberly Buys en Valentine Dumon vorige week in de finale het Belgische record opnieuw aan. Bovendien verdreef het Belgische viertal Slovenië naar de zeventiende plaats op de olympische ranglijst. De Sloveense meisjes (Anja Klinar, Tjasa Pintar, Spela Bohinc en Janja Segel) gaven België op de Sloveense zwemkampioenschappen echter lik op stuk door de Belgische besttijd met 2.27 te verbeteren.

Bij de aflossingsnummers zijn de twaalf beste landen van het WK in Kazan al zeker van een ticket voor Rio. Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar. Die worden toegekend aan de vier beste chrono’s van de nog niet gekwalificeerde teams. 31 mei is de deadline. De Belgische mannen zijn op de 4x100m en 4x200m wel geplaatst voor de Olympische Spelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten