Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz aanvaarden schorsingsvoorstellen niet

© Photo News

Waasland-Beveren gaat niet akkoord met het voorstel tot minnelijke schikking (twee speeldagen schorsing en 600 euro boete) dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed voor zijn verdediger Laurent Jans. Ook Moeskroen-Péruwelz verzet zich tegen het strafvoorstel (drie speeldagen schorsing en 900 euro boete) voor spits Fejsal Mulic. Beide eersteklassers zullen dinsdag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal verschijnen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Waasland-Beveren moest zaterdag in het duel tegen OHL (2-2) al na 10 minuten met een man minder voort na rood voor Jans omwille van een stevige tackle op de enkel van OHL-aanvaller Trossard. Het Bondsparket wilde Jans in de competitiewedstrijden bij Genk (13 februari) en thuis tegen Anderlecht (21 februari) aan de kant houden voor de “vrijwillige trap”. Jans zal zich samen met ploegmaat Siebe Schrijvers naar het bondsgebouw begeven. De Reviewcommissie liet Schrijvers vorige week op basis van tv-beelden vervolgen door het Bondsparket voor een tackle op de enkel van AA Gent-middenvelder Kums.

In het bondsgebouw zal ook Moeskroen-aanvaller Mulic dinsdag aanwezig zijn. In de met 0-1 verloren partij tegen KRC Genk deelde de Serviër een elleboogstoot uit aan Genk-verdediger Kabasele. Op aangeven van zijn assistent stuurde scheidsrechter Lardot Mulic met rood van het veld. Het Bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing en 900 euro boete. Met nog vijf speeldagen te gaan, wil Moeskroen-Péruwelz zijn spits niet missen op bezoek bij AA Gent (12 februari), en vooral niet tegen degradatieconcurrenten OHL (20 februari) en Westerlo (27 februari). Daarom trekt een Moeskroense delegatie dinsdag met het oog op strafvermindering naar de Geschillencommissie.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen