© Tom Palmaers

Lanakenaar slaat man (68) in elkaar en bedreigt feestvierders met ijzeren priem

In Lanaken is zondagavond enkele uren na het einde van de carnavalstoet een schermutseling ontstaan waarbij een 68-jarige man zwaargewond raakte. Omstaanders troffen het slachtoffer rond 22.15 uur aan op het plein en verwittigden de hulpdiensten. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht en verkeerde buiten levensgevaar, meldt het parket van Limburg maandag.

mal

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen arresteerde een 57-jarige verdachte aan een tent op het Kerkplein in Lanaken, waar na de optocht nog festiviteiten plaatsvonden. Blijkbaar was de dader nog niet gekalmeerd, want aan de feesttent bedreigde hij andere feestvierders met een ijzeren priem. Het parket besliste de man te laten voorleiden bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besliste de man aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis van Hasselt.

Het was blijkbaar niet het enige incident zondag. In de Merodelaan raakten rond 17.15 uur twee mannen slaags op een praalwagen. Beide mannen werden naar het commissariaat meegenomen, waarna een persoon gearresteerd. Een politieman liep bij de interventie lichte verwondingen op.

Op het Kerkplein werd zondag om 2.15 uur een man van zijn gsm beroofd. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Ongeveer anderhalf uur later onderschepte de politie een jongeman die pepperspray en een ijzeren staaf op zak had.

Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer