Recept voor 'pizzasoep' gaat de wereld rond

© YouTube

Snacks uitvinden leidt niet bij iedereen tot een smakelijk resultaat. Maar de Amerikaanse Geoff Kutnick, mede-oprichter van de culinaire blog Food Beast, is erin geslaagd om pizza en soep voortreffelijk te combineren.

vwh

De zogenaamde pizzasoep ontstond heel toevallig toen Geoff rond het middaguur naar zijn vaste kapper, El Catrin in Californië, ging. De kappers waren onderling bezig over hun lunchpauze en wat ze zouden eten. De een had zin in soep, de ander in pizza omdat de Italiaanse specialiteit altijd een goed idee is. De kappers kwamen tot de conclusie dat er iets zoals pizzasoep zou moeten bestaan.

Geoff trok met die informatie naar zijn keuken en maakte van de twee gerechten een snack die mensen van over de hele wereld kunnen smaken. Zijn recept op de Facebook-pagina van Food Beast is op enkele dagen tijd al bijna 800.000 keer bekeken.

HET RECEPTNODIG - bacon- uien- look- wortelen- bloem- kippenbouillon- gedroogde tijm- Tomatenpuree- tomaten uit blik- room- mozarella- gruyère

ZO MAAK JE DE SOEP1. Stoof de bacon, de uien, de look en de worteltjes aan in een pan.2. Voeg er tomatenpuree en de bloem eraan toe.3. Giet het mengsel in een diep pannetje en voeg er de kippenbouillon, de tijm en de tomaten uit blik erbij.4. Goed roeren.5. Voeg nu de room eraan toe6. Schep in een kommetje.7. Garneer met mozarella, gruyère en een beetje bacon.

* Exacte hoeveelheden worden in het filmpje niet meegegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer