© Post Wuustwezel

Brandweer stelt nieuwe containers voor

Op zondag 2 oktober stelt de Brandweer Zone Rand post Wuustwezel weer de deuren van de kazerne aan de A. Blommaertstraat open tijdens de jaarlijkse opendeurdag. Van 11 tot 20 uur is iedereen van harte welkom om de kazerne te bezoeken.

Iedereen die een brandweerwagen ziet passeren vraagt zich wel eens af welke opdracht de brandweer heeft en hoe ze dit juist doen. Tijdens de opendeurdag is het de ideale gelegenheid om gecontroleerd enkele taken van de brandweer te demonstreren. Recent werden 3 gloednieuwe containers in gebruik genomen. Een puincontainer voor allerhande opruimingswerkzaamheden, een IGS container die ingezet zal worden bij uitgebreide incidenten met gevaarlijke stoffen en een commandocontainer die het mogelijk maakt om grootschalige incidenten op een efficiënte wijze aan te sturen.

Tevens zal onze nagelnieuwe ziekenwagen te bewonderen zijn. Deze moderne ziekenwagen zal ingezet worden binnen de dringende geneeskundige hulpverlening. Dit voertuig zal onze huidige wagen vervangen die ruim 6000 patiënten vervoerd heeft. Op de opendeurdag is er heel wat te doen voor de kinderen. Zo is er een springkasteel, kinderquiz en een spuitwedstrijd voor de kinderen. Er is gelegenheid tot het consumeren van een drankje of het eten van mosselen, kip aan ‘t spit, pannenkoeken, vla, … Voor ieder wat wils dus!

Vrijwilliger bij de brandweer

Het brandweerkorps is steeds op steeds zoek naar enthousiaste medewerkers. Brandweerman/-vrouw of ambulancier word je niet zomaar... Voor velen is het een roeping, voor anderen is het een kinderdroom. Heb je interesse? Kom dan naar de opendeurdag en spreek de brandweermannen erop aan. Brandweer Zone Rand post Wuustwezel – 03 690 19 20 of wuustwezel@brandweer.zonerand.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER