© jb

© Walbers

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw wooncomplex in hartje centrum 'De Wasserij'

In de Overwinningsstraat 55-63, in hartje centrum, komt een compleet nieuw wooncomplex 'De Wasserij', verwijzend naar de vroegere droogkuis en wasserij 'Speed-shop' die er vele jaren was gevestigd.

Jan Boey

Het pand stond al een hele tijd te verkommeren wat door de omliggende winkeliers niet als optimaal werd ervaren. Projectontwikkelaar Projant is verantwoordelijk voor het project ‘De Wasserij’. Er komen dertien 1 tot 2 slaapkamer appartementen en zeven 2 tot 3 slaapkamer blokwoningen, met elk hun parkeerplaats. De doorgang naar het achterste 'tuingedeelte' gebeurt via een inrijpoort. De prijzen starten vanaf 149.500 euro. De bewoonbare oppervlakte varieert van 64,7 m² tot 127,7 m². De terrassen zijn minimum 4m² en maximaal 18,5m² groot. Achteraan grenst het hele complex aan het vroegere speleplein 'De Wip' waar nu vooral de tennisaccommodaties van TC De Duvels zijn uitgebouwd.

Er isr op de gelijkvloerse verdieping geen winkelruimte meer voorzien. "Dat is een bewuste keuze, in samenspraak met het beleid van de gemeente, gezien de grote van het handelscentrum en het aantal winkelpanden dat leeg staat", zegt Leo Walbers. De vroegere 'Speed-shop' is inmiddels helemaal weggebroken en het terrein opgekuist. De echte bouwwerken starten pas over enkele maanden in april 2018. "We verwachten dat het bouwen van het geheel meer dan een jaar zal duren of dat de nieuwe eigenaars hun intrek kunnen nemen tegen eind 2019. http://www.walbersimmo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER