Kruispunt MacDuff wordt nog dit jaar vernieuwd

Het kruispunt van Klein Mechelen met de Lodderstraat en Puursesteenweg, beter gekend als het kruispunt MacDuff, wordt nog dit jaar helemaal aangepakt.

TDK

Wellicht nog deze zomer start de afbraak van het vroegere café MacDuff. Het pand werd door het gemeentebestuur gekocht zodat het kruispunt aan het café er veiliger kan gemaakt worden en zodat het verkeer er vlotter voorbij kan. “Op het kruispunt zijn er nu vaak opstoppingen omdat het verkeer moet wachten voor voertuigen die moeten afdraaien en voorrang moeten verlenen aan het verkeer uit de tegenovergesteld richting”, zegt burgemeester Luc De boeck (CD&V). “Als het café afgebroken is, krijgen we meer ruimte en kunnen we zowel een rijstrook voorzien voor het verkeer dat rechtdoor moet als het verkeer dat moet afslaan. Dat zal voor een vlottere doorstroming moeten zorgen. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de veiligheid van de zwakke weggebruikers op het kruispunt.”

Momenteel is het gemeentebestuur op zoek naar een bedrijf om de afbraakwerken uit te voeren. Eenmaal die opdracht gegund is, kan gestart worden met de afbraak. Mogelijk dit najaar nog kan gestart worden met de heraanleg van het kruispunt MacDuff.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER