Feest op 12 juli luidt start afbraak Reyersviaduct in

In de week van 13 juli starten de voorbereidende werken voor de afbraak van het Reyersviaduct. Op 3 augustus wordt dan de verwijdering van het asbest aangevat, zo heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet woensdag aangekondigd. "Een autoviaduct maakt plaats voor een groene stadsboulevard", zegt hij. "Deze regering wil de stad teruggeven aan haar inwoners en bezoekers. Dat vieren we op 12 juli met een feest voor de buurtbewoners van Reyers en alle Brusselaars."

Op 3 augustus begint een gespecialiseerd bedrijf met de verwijdering van het asbest van het Reyersviaduct. De voorbereidingswerken daarvoor gaan van start in de week van 13 juli. Aanvankelijk werd een termijn van 100 dagen vooropgesteld voor de asbestverwijdering, die is nu teruggebracht op 50 dagen -in normale omstandigheden.

Begin oktober start de eigenlijke afbraak. Eerst wordt het dak van het viaduct weggehaald, waarna het Diamantkruispunt al deze herfst opnieuw kan opengaan voor het verkeer. Parallel start de afbraak van de hellingen van het viaduct en de werken voor de tijdelijke herinrichting van de Reyerslaan. Als alles volgens plan verloopt, is de afbraak in mei 2016 afgerond.

De Reyerslaan krijgt tegen dan een voorlopige heraanleg, in afwachting van een definitieve herinrichting in het kader van de geplande vernieuwing van het Meiserplein, de aanleg van de Parkway E40 en de ontwikkeling van de Mediapool Reyers.

Om het begin van dit nieuwe stadsproject in te luiden, nodigt het Brussels Gewest alle buurtbewoners en andere Brusselaars op 12 juli uit op een feest naar aanleiding van de start van de afbraakwerken op het braakliggende terrein aan de hoek van de Kolonel Bourgstraat en de Auguste Reyerslaan.

Meest gelezen