© Facebook

Tiener met aspergersyndroom leert pesters een lesje

Gavin Joseph uit Illinois werd eind vorige maand in elkaar geslagen omdat hij ‘raar’ deed. De jongen, die ADHD heeft en lijdt aan het syndroom van Asperger, reageert daar nu op zijn geheel eigen manier op.

wver

“Zoals andere mensen met het syndroom van Asperger, is ook Gary op zichzelf gesteld en gaat hij niet zo gemakkelijk sociale contacten aan”, vertelt mama Cortnie. “Hij kan soms ongeduldig of onbeleefd overkomen, maar dat doet hij niet opzettelijk. Gary heeft al hard aan zichzelf gewerkt, ik kan er dan ook helemaal niet bij wat hem onlangs is overkomen.”

“Kinderen zagen Gavin alleen wandelen en vonden zijn gedrag merkwaardig”, aldus Cortnie. “Een jongen die dat een dag later te horen kreeg, besloot om het heft in eigen handen te nemen, hoewel hij Gavin niet eens kende. De jongeman en enkele van zijn makkers omsingelden Gavin, wurgden de tiener en sloegen hem op de grond. Ze lieten hem vervolgens gewoon achter.”

Het slachtoffer stapte niet naar de politie, maar besloot om zijn situatie uit te leggen in een videoboodschap van twintig minuten. Het filmpje, waarin hij samen met zijn familie te zien is, werd volop gedeeld en verspreidde zich als een lopend vuurtje op internet. “Ik hoop dat sommige jongeren leren om tolerant te zijn tegenover mensen met een handicap”, aldus Cortnie. “Dat ze met elkaar praten en de andere leren kennen, in plaats van zomaar rechter, jury én beul te worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer