Zowel Belgische meisjes als jongens winnen en plaatsen zich voor halve finales op EK hockey U18

De Belgische hockeymeisjes bij de min 18-jarigen hebben woensdag op het EK met 1-2 gewonnen tegen Spanje. In het Ierse Cork wonnen ze hun derde en laatste groepswedstrijd. Dankzij de overwinning zijn ze verzekerd van een plaats in de halve finales. Ook de Belgische hockeyjongens bij de min 18-jarigen wonnen hun laatste groepswedstrijd met 1-3 tegen Ierland en stoten eveneens door naar de halve finales in Cork.

De jonge “Red Panthers” kwamen snel op achterstand na een doelpunt van Anna Barba in de tweede minuut van de wedstrijd. Maar de ploeg van bondscoach John Goldberg boog deze om in een 1-2 overwinning na doelpunten van Alexia ‘t Serstevens in de 21e minuut en van Michelle Struijk in de 31e minuut.

Na een overwinning tegen Polen (7-0) en een nederlaag tegen Nederland (2-5) eindigen de jonge Belgen als tweede in groep A en mogen ze zich opmaken voor een wedstrijd tegen Duitsland in de halve finales, vrijdag om 13u00 (Belgische tijd).

Ook de jonge “Red Lions” pakten woensdag uit met een overwinning. Net als de meisjes tegen Spanje, kwam de hockeyploeg van de jongens eerst op achterstand na een doelpunt van de Ier Guy Sarrat (21e). Dankzij doelpunten van Cyril Freyling (28e), Emil Devis (59e) en Boris Gougnard (67e) konden de Belgen toch nog een 1-3 overwinning vieren tegen thuisland Ierland.

Na een overwinning tegen Tsjechië (8-0) en een gelijkspel tegen Duitsland (2-2) eindigen de jongens van bondscoach Simon Letchford als tweede in groep A, na Duitsland. In de halve finales neemt België het vrijdag om 19u00 (Belgische tijd) op tegen buurland Nederland.