© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Timmermans-Opsomerhuis toont honderd verhalen en objecten uit WO I

In elf gemeenten vindt op vrijdag 24 oktober van 19 tot 23u de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In Lier bent u welkom op de openingsavond van de tentoonstelling ‘100 jaar oorlog: 100 verhalen en objecten’.

Chris Van Rompaey

De stad Lier bracht in het Timmermans-Opsomerhuis honderd verhalen en objecten samen die al honderd jaar door mensen worden gekoesterd, doorgegeven en bewaard. Het gaat om van dagboeken die vluchtverhalen onthullen, over foto’s van voedselhulp die een licht werpen op de realiteit van het dagelijks leven tot een hospitaaltelegram om een zoon aan het front in zijn laatste uren bij te staan.

“Deze verhalen en voorwerpen komen voor een stukje uit onze collectie, maar het merendeel is ons door Lierenaars aangereikt”, zegt Griet Van Opstal, deskundige musea en erfgoed van de stad Lier.

“Een zeer uniek document is dit boek vol tekeningen van Paul Remouchamps. Deze Lierenaar moest in namen gaan vechten en werd door de Duiters in zijn been geraakt. Hij werd gevangengenomen en naar een kamp in het Duitse Zoltau gevoerd. Daar begon Remouchamps het kamp en zijn medegevangenen te tekenen.”

Timmermans-Opsomerhuis, Netelaan 4 in Lier. Te bezoeken tot 30 augustus 2015.

Info: 03.8000.394, www.uitinlier.be/musea

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER