© ema

Gouden Vat van Retie is “beste van de streek”

In zaal Den Dries in Retie vindt vrijdagavond de strijd om het Gouden Vat plaats. Het is al de 35ste keer dat de competitie wordt ingericht in het dorp.

Eddy Meulemans

“Het Gouden Vat bestaat al sinds 1981 in Retie”, zegt Rob Van Reusel. “Al vanaf zijn ontstaan heeft het model gestaan voor vele navolgingen in de Kempen. Toch is óns Gouden Vat nog altijd veruit het beste van de streek.”

Acht lokale staminees hebben zich ingeschreven voor de jubileumeditie: Kor, Den Hoek, Bazaar, Bikoro, Hanenberg, Calimero, Sporthal en De Litz. Vrijdag vanaf 20 uur nemen zij het tegen elkaar op in tal van ‘cafésporten’: bier proeven, tafelvoetbal, topbiljart, pietjesbak, krammen, flipperkast, sportvragen, muziekvragen, dia’s, dubbel-dobbel, darts, karabijnschieten en sjoelbakken.

Vorig jaar ging de zege naar De Ster. Uitbaters Marc Sels en Martine Van Kerkhoven van De Ster en hun stamgasten bleken de opgelegde disciplines het best te beheersen en wonnen de fel begeerde wisselbeker: een goudkleurig biervat dat ze gedurende één jaar op de toog mochten zetten in hun café in de Kerkhofstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER