Moordenaar van June verlaat binnenkort ‘Familie’: “Tijd voor een nieuwe grote kans”

© Familie

Acteur Bas Van Weert (18) – die sinds 2013 de rol van Cédric vertolkt in ‘Familie’ – zal de reeks dit najaar verlaten. Bas is geslaagd voor zijn toegangsexamen aan het Conservatorium in Antwerpen en start er in september een verdere acteeropleiding. Omdat hij zich volledig wil focussen op die opleiding, zal een combinatie met zijn steeds groter wordende rol in ‘Familie’ onmogelijk worden.

jdb

”We hebben Bas enorm zien groeien op de set van ‘Familie’, denk maar aan de verhaallijnen rond de moord op June en de recente emotionele lijn rond zelfmoordgedachten van zijn personage. Natuurlijk begrijpen we heel goed dat zijn studies nu absolute prioriteit krijgen. We gaan Bas zeker missen op de set, maar wensen hem natuurlijk alle succes toe”, klinkt het bij Wim Feyaerts, producer van ‘Familie’.

Bas Van Weert blikt met veel trots terug op de voorbije vier jaren. “Ik heb enorm genoten en veel geleerd van de fantastische mensen die bij Familie werken”, zegt Bas Van Weert. “Nu voel ik dat het tijd is voor mij om een nieuwe grote kans te grijpen en me hierin te smijten. Ik bedank ook graag nog alle ‘Familie’-fans, die tot het fijnste publiek ter wereld behoren”

Cédric staat nog tot midden september op de set van de opnamestudios in Boortmeerbeek. Nadien wordt hij vervangen door een nieuwe acteur, die de rol van Cédric zal overnemen. De casting is sinds woensdag volop aan de gang.

© Familie

© Familie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen