VIDEO. Petitie tegen man die hondenwei inpalmt: "Die honden zijn echte moordmachines"

De buurtbewoners van de hondenwei aan de Ten Eekhovelei in Deurne zijn een petitie gestart tegen een man met agressieve honden. Ze zijn het beu dat hij met zijn vier Amerikaanse bulldogs de hondenwei inpalmt. Twee weken geleden werd een husky nog door een van de honden aangevallen.

VIDEO. Husky getraumatiseerd na aanval door 7 andere honden

Husky Kovu herstelt thuis van haar verwondingen. Op de hondenwei aan de Ten Eeckhovenlei in Deurne werden Kovu en baasje Chelsey aangevallen door zeven andere honden. De eigenaar van die honden zou zijn dieren losgelaten hebben en niet tussenbeide zijn gekomen tijdens de aanval.

Omdat hij zeven honden bijhad, wilde de man als eerste de hondenweide op. Er ontstond een woordenwisseling, waarop de man volgens Chelsey zijn honden losliet en haar husky aangevallen werd. Een getuige kon Kovu uiteindelijk helpen.

Chelsey deelde haar verhaal op Facebook en kreeg verschillende reacties van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt mét dezelfde man. Hoewel haar gewonde husky aan de beterhand is, zijn zowel hond als baasje erg getraumatiseerd door het incident.

Chelsey stapte ondertussen al naar de vrederechter en naar de politie. "Ik wil dat hij mijn dierenartsrekening betaald en een verbod krijgt om naar de hondenweide te gaan."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER