Man springt uit raam om aan brand te ontsnappen

In een rijwoning in de Laanbrugstraat in Brussel heeft woensdagochtend een zware brand gewoed. Een man moest uit het raam van de tweede verdieping springen om aan de vlammen te ontsnappen. Hij raakte daarbij zwaargewond. Het parket vermoedt dat de brand aangestoken is.

rdb

De brand brak woensdagochtend rond 8 uur uit. Eén van de bewoners, een 45-jarige man, sprong tijdens de brand uit het raam van de tweede verdieping naar beneden. Hij landde deels op en deels naast een matras die daar inderhaast door omwonenden was neergelegd.

De man raakte zwaargewond. Hij werd naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven overgebracht, waar hij in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Aangestoken

De Brusselse brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar het gebouw zelf had intussen al zware schade opgelopen. De zeven bewoners zullen, onder meer via het OCMW, elders onderdak krijgen.

"Volgens de brandweer is de piste dat het gaat om een opzettelijke brandstichting de meest waarschijnlijke", zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket. "Er werden immers verschillende brandhaarden vastgesteld. Het parket heeft daarom een branddeskundige aangesteld en het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd. Er werd ook een wetsarts aangesteld."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER