Boot met ruim 150 toeristen gezonken in Colombia: 10 doden, 10 opvarenden vermist

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een boot met zowat 150 passagiers aan boord heeft schipbreuk geleden in het meer van El Penol de Guatapé, een toeristisch oord in het noordwesten van Colombia. Dat meldt de Colombiaanse luchtmacht. Volgens Colombiaanse media zijn er zeker tien mensen omgekomen. Er zouden ook nog tien opvarenden vermist zijn en er is sprake van ruim 30 gewonden.

vtvn, adm

Net voor het schip zonk, kwam er een luid krakend geluid vanuit het benedendek, dat meldt een getuige aan het lokale Caracol Radio. “De eerste twee dekken stonden meteen onder water”, vertelt een andere schipbreukeling aan AP. “Het enige dat we konden doen was schreeuwen en om hulp roepen, het was heel erg chaotisch.”

Een helikopter van de luchtmacht kwam met een helikopter naar Guatapé om hulp te bieden bij de reddingsactie. Een video (onderaan), die de ronde doet op sociale media, toont hoe het vier dekken tellende schip razendsnel zonk. Op het schip was een bruiloft aan de gang, vermoedelijk was het te zwaar beladen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schipbreuk deed zich niet ver van de oever voor, waardoor andere pleziervaartuigen toesnelden om schipbreukelingen uit het water te halen.

Margarita Moncada, het hoofd van de reddingsoperatie, meldt dat 90 opvarenden gered konden worden, nog eens 40 mensen konden op eigen kracht naar de kust zwemmen. Voorts snelden pleziervaartuigen in de buurt toe om te helpen, zo konden ook nog veel mensen gered worden.

Het ongeval gebeurde op het Peñol-stuwmeer, bij de plaats Guatapé, ruim 80 kilometer van Medellin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen