Nieuwe parkeergarage luchthaven Eindhoven ingestort

© BELGAIMAGE

Op Eindhoven Airport is zaterdagavond een parkeergarage in aanbouw ingestort. Een woordvoerder van de luchthaven kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor het vliegverkeer. Bij de instorting vielen geen gewonden.

jdb

Een deel van de parkeergarage stortte zaterdagavond rond 19.00 uur in. De garage zou in juli opengaan.

Niemand raakte gewond. Er waren geen bouwvakkers of andere mensen binnen, aldus de Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het gebied rond de luchthaven.

De parkeergarage, die eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto’s, het eerste deel zou dit jaar opengaan.

Vertragingen

“Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting. Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een aantal vluchten is met vertraging vertrokken. Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar”, zo laat de luchthaven nog weten in een mededeling.

Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project. Een woordvoerder kon nog geen bijzonderheden geven. Mensen van BAM zijn ter plekke gegaan.

© BELGAIMAGE

© BELGAIMAGE

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen