© Neel Vermeiren

21ste Coda barbecue verwacht duizenden hongerigen

De Coda barbecue is reeds aan haar 21ste uitgave toe. 20 jaar geleden met een 400 eters tijdens de eerste editie, doch stilaan uitgegroeid tot de grootste BBQ in de regio, met verleden jaar, ondanks een fikse regenbui toch ruim 2.500 eters.

Neel Vermeiren

Zondag 5 juli is het weer zover. Bijna 200 vrijwilligers, samen de ‘Vriendenkring van Coda’, geven het beste van zichzelf om er een onvergetelijke dag van te maken. Het is telkens een enorme prestatie om, zonder vooraf te moeten inschrijven, deze culinaire manifestatie vlekkeloos te laten verlopen. De open-tuin-dag in de tuinen van CODA wordt maanden voorbereid en dagen nadien is men nog in de weer om alles netjes op te ruimen. Ook dit jaar wordt geen enkele moeite gespaard om er weer iets onvergetelijks van te maken. Er wordt in de CODA-tuin een reuze tent opgesteld, die plaats biedt aan ruim 1.200 eters.

Er worden niet minder dan 3.000 bezoekers verwacht, waarvoor de grillvuren al om 11.30 u. worden aangestoken. Houdt men meer van de natuur dan van het heerlijke groentebuffet, de ambachtelijke BBQ-worsten of de heerlijk gekruide scampi’s, geen probleem : men kan wandelen in het prachtige kloosterdomein, 40 hectare groot, en kuieren in de heraangelegde historische kloostertuin, met haar mooie oude boomgaard en haar authentieke kruidentuin met meer dan 50 verschillende hedendaagse en oude kruiden. Voor de vegetariërs zijn er naast de veilingverse groenten, het verse fruit, de heerlijke taarten en de ambachtelijk roomijs eveneens groenteburgers in te eten.

Hoe de organisatoren zondag de hitte te lijf gaan lees je vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER