© Chris VAN ROMPAEY

TOUR DE FRANCE. Lier is niet doorrijdbaar

De doortocht van de Tour heeft een grote impact op het verkeer. Het parcours is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer van 9.30 tot 14.30 uur. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod vanaf 6 uur ’s ochtends.

Chris Van Rompaey

Je kan het parcours met de wagen nergens kruisen. Als voetganger of fietser, met de fiets aan de hand, kan je het parcours wel kruisen op voorwaarde dat je de aanwijzingen van de politie en /of de seingevers volgt.

Kom je met de fiets, dan kan je deze in een bewaakte fietsenstalling achterlaten op het Paradeplein en in Middenschool Anton Bergmann (Ernest Staaslei).

Auto

Kom je toch met de auto, dan parkeer je best op een van de centrumparkings. De parkings aan De Mol, Gasthuisvest en Tramweglei zijn wel NIET bereikbaar tussen 9.30 en 14.30 uur. Opletten dus: Kom op tijd! Het parcours wordt afgesloten vanaf 9.30 uur en ook de Ring is dan volledig afgesloten tussen Plaslaar en Berlaarsesteenweg. Je kan pas weer wegrijden na 14.30 uur.

Parkeerverbod

  • in de straten van het parcours vanaf 6 uur ’s ochtends. Ook op het grootste deel van het Leopoldplein geldt een parkeer- en stilstaanverbod vanaf 6 uur.
  • op de Ring tussen Plaslaar en Berlaarsesteenweg vanaf 8 uur ‘s ochtends. Hierop zijn 2 uitzonderingen: op het stuk tussen Aarschotsesteenweg en Berlaarsesteenweg richting Nijlen, en op het stuk tussen Antwerpesteenweg en Plaslaar richting Emblem, kan je parkeren tot 9.30 uur, het moment dat het parcours wordt afgesloten.

Bekijk de verkeersmaatregelen in detail hier

Ook het Vlaams Verkeerscentrum stelde een mobiliteitspagina op, die zoveel mogelijk informatie verzamelt over de doortocht van de Ronde van Frankrijk op 6 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tour in Antwerpen