Nemmouche huurde kamer in Molenbeek

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, heeft ruim anderhalve maand voor die aanslag in Sint-Jans-Molenbeek gewoond. De Franse Algerijn was teruggekomen uit Syrië. Het was lange tijd onduidelijk waar hij verbleef omdat hij uit het zicht van de Europese veiligheidsdiensten kon blijven.

De 29-jarige Nemmouche verbleef zeker sinds eind maart ongemerkt in ons land. Hij huurde in het centrum van Sint-Jans Molenbeek een kamer voor de maanden april en mei. Kort voor de aanslag verdween hij. De huisbaas herkende hem na zijn arrestatie op een foto.

Op 18 maart verdween Nemmouche van de radar van de Europese veiligheidsdiensten. Toen signaleerden de Duitse diensten aan hun Franse collega's dat Nemmouche in Frankfurt was geland. Wellicht kwam hij toen uit Syrië. Het gerecht gaat er van uit dat hij vrijwel onmiddellijk naar Brussel is gereisd en op zijn kamer in Molenbeek de aanslag gepland zou hebben. Het is onduidelijk of hij in Brussel de wapens kocht waarmee hij de aanslag pleegde.

Hij werd na de aanslag in Marseille gearresteerd. Deze week werd het licht op groen gezet voor een uitlevering aan ons land.

Meest gelezen