© bkstaken.be

Student klaagt stakingen aan op ludieke wijze

Na de nationale betoging op maandag, leggen de spoorvakbonden donderdag het treinverkeer in ons land voor een deel lam. Opnieuw geraken heel wat pendelaars niet op hun werk, maar ook studenten niet in de les of op hun examen. Inti De Ceukelaire (21), student Multimedia & Communicatietechnologie, wil dit op een ludieke manier aanklagen.

jva

“Vandaag word ik zelf getroffen door de staking”, reageert Inti aan onze redactie. “Ik werk nu thuis, want ik geraak niet vanuit Aalst in Brussel. Ik wil stakingen ook niet veroordelen, ik begrijp waarom vakbonden ze nodig achten, maar ze moeten beter nadenken over het tijdstip en rekening houden met wie ze treffen.”

“Het valt toch op dat vaak studenten worden getroffen, als ze weer eens staken tijdens een examenperiode of als er festivals plaatsvinden? Maar ik wil die boodschap op een humoristische en ludieke manier overbrengen, een beetje zoals de mannen van De Ideale Wereld doen, en daarom heb ik zelf een projectje opgezet.”

Op de site bkstaken.be toont De Ceukelaire een overzicht van alle recente stakingen, op basis van de berichtgeving in de media. Hij zet ze ook in een klassement, waarvan de rangschikking wordt bepaald door factoren zoals het tijdstip en de aankondiging van de staking. Als er bijvoorbeeld een onaangekondigde staking valt tijdens de examenperiode, stijgt die staking in de ranking. Een klokje tikt dan weer af naar de volgende staking die ons land zal treffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER