© FRBE, JVDP

Dit weekend in CittA

Dit weekend in CittA, het gratis weekendmagazine van Gazet van Antwerpen, leren we de smaakmakers van Stadsbrouwerij De Koninck kennen en proeven we al het lekkers van de Sinksenfoor.

Marleen Muysoms

De Koninck verwelkomt smaakmakers

Stadsbrouwerij De Koninck opende al een belevingscentrum waar de bezoeker op een interactieve manier kennismaakt met de geschiedenis en het brouwproces. Volgende maandag openen op de site ook de zogenoemde smaakmakers voor het publiek. Het gaat om een kaasmaker, beenhouwer, bakker, chocolatier, restaurateurs… die er met veel liefde voor hun ambacht hun producten aanprijzen. CittA gaat net voor de opening al even proeven.

Door ’t Stad met Herman Van Goethem

CittA trekt zaterdag door de stad met historicus en jurist Herman Van Goethem die in het najaar de nieuwe rector wordt van de Universiteit Antwerpen. “Ik ben een stadsmus en doe in de stad bijna al mijn verplaatsingen met de fiets.” CittA trapte in het spoor van de nieuwe rector door Antwerpen.

De culinaire hoogvliegers van de Sinksenfoor

Om de vele sensaties van de Sinksenfoor aan te kunnen, moet je geregeld een hapje eten. CittA trekt naar Spoor Oost op zoek naar de culinaire hoogvliegers van de foor en doet zich te goed aan ellenlange worsten, mierzoete lacquemants, grootmoeders beignets en smakelijke smoutebollen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER