© AP

Opnieuw gebouwen ingestort door naschokken van aardbeving, dodental loopt weer op

Het Italiaanse dorp Amatrice is getroffen door de naschokken van de aardbeving die woensdagochtend 267 doden eiste. Daarbij zijn opnieuw tal van huizen ingestort die al beschadigd waren. Intussen is ook duidelijk geworden dat er minstens acht buitenlanders bij de slachtoffers zijn.

De situatie in Amatrice blijft bijzonder zorgwekkend. Na de aardbeving van woensdagochtend is het Italiaanse dorp nu ook getroffen door zware naschokken. Daardoor zijn enkele gebouwen, die al beschadigd waren door de eerdere beving, nu ook ingestort.

Intussen werden al meer dan 500 naschokken geteld.

Buitenlandse slachtoffers

De buitenlandse slachtoffers zijn drie Britten, twee Roemenen, een Spanjaard, een Canadees en een Salvadoraan. Daarnaast zijn verschillende buitenlanders nog vermist. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verklaarde donderdag dat hij geen weet had van Belgische slachtoffers.

Dodental opnieuw opgelopen

Bij de aardbeving kwamen al zeker 267 mensen om het leven en raakten zeker 400 anderen gewond, meldt de civiele bescherming in Italië vrijdagochtend. Donderdag bleek nog dat sinds de aardbeving 215 mensen gered werden. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel mensen nog vermist zijn. In de zomer verblijven namelijk veel meer mensen in de pittoreske Italiaanse dorpen, waardoor het zeer moeilijk is om uit te maken hoeveel mensen er juist aanwezig waren op het moment van de aardbeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER