© Frank Boelens

Chirokamp moet wachten op materiaal na ongeval

De start van het jaarlijkse kamp van Chiro Jez uit Kapellen liep afgelopen weekend niet zoals gepland. Een vrachtwagen met materiaal belandde zaterdag in een gracht naast de E34. Een dag later was al het nodige alsnog ter plaatse.

Sam Reyntjens

Een kleine 60 kilometer, langer is de weg tussen Kapellen en Kasterlee niet. Zondag had in de Kempense Hoge Rielen het kamp van Chiro Jez uit Kapellen dan ook probleemloos moeten kunnen beginnen. Maat dat liep even anders uit. “We hadden een vrachtwagen met een container gehuurd”, vertelt Chiroleidster Lieselotte Ickx. Die vertrok zaterdagmiddag al om al het materiaal van de groep op tijd op het kampterrein te krijgen. De leden van de groep zouden dan een dag later aankomen.

Halverwege de rit tussen Kapellen en Kasterlee liep het echter lelijk mis. Op de versmalde rijbaan van de E34, ter hoogte van Oelegem, moest de vrachtwagen lichtjes naar rechts uitwijken voor een auto op het linkerbaanvak. Het rechtervoorwiel van de camion sukkelde door dat manoeuvre in het gras naast de weg en langzaam maar zeker gleed de vrachtwagen volledig van de weg af. Met de wielen naar boven lag de truck uiteindelijk in de gracht naast de autosnelweg.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte op eigen kracht uit zijn cabine, hij kwam er met enkele schrammen vanaf. De grootste hinder voor het verkeer in de richting van Turnhout moest dan nog beginnen. Eerst moest bekeken worden of de lading van de camion ter plaatse overgeladen zou moeten worden of dat er onmiddellijk getakeld kon worden. Uiteindelijk werd gekozen voor de tweede optie en kwam takeldienst Struyfs uit Pulle ter plaatse. Om het gevaarte uit de gracht te tillen moest één rijstrook afgesloten worden. Dat zorgde gedurende een periode van twee uur voor file. De gekantelde vrachtwagen werd uiteindelijk meegenomen naar de terreinen van Struyfs.

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER