© Gert Cools

6000 bezoekers voor De Ster

Voor recreatiepark De Ster betekenen tropische temperaturen steevast een absolute piek in het bezoekersaantal. Zesduizend dagjestoeristen kwamen er tijdens het voorbije weekend verkoeling zoeken.

Luc Van Broeck

Het was zaterdag vaak aanschuiven aan de kassa’s van recreatiepark De Ster. Debbie Tack en haar dochters Asena, Luna en Ella zijn afkomstig van de Seefhoek en wonen in Deurne. “Ik kom hier al van kindsbeen af en blijf een trouwe bezoeker van De Ster. Ik voel me hier helemaal in mijn sas en kan me met de kinderen prima vermaken. De politie is nooit ver uit de buurt en dat vind ik een goede zaak. Dat geeft een veilig gevoel”, zegt Tack.

Iets verderop zijn Mario Sarens en zijn vriendin Natascha net op het strand gearriveerd. Sarens is bezig met een tentje op te zetten. Zijn vriendin wrijft Rafaël en Samantha, de kindjes van haar vriendin, in met een flinke portie zonnecrème om hen te beschermen tegen de loden zon. “Een paar jaar geleden ben ik hier wel een tijdje weggebleven toen er regelmatig strubbelingen waren en bezoekers werden lastiggevallen. Die problemen zijn van de baan en dus strijken we hier met stip opnieuw neer, zeker met deze temperatuur”, vertelt Natascha.

Meer toezicht dus, een duidelijke aanwezigheid van de politie. “Als het seizoen aan de gang is en bij evenementen houden altijd vier agenten een oogje in het zeil. Maar er doen zich nauwelijks incidenten voor. En als het rustig is voor ons, is het ook volop genieten voor de bezoekers”, vertellen de agenten van dienst.

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER