Schelvisfilet met gegrilde courgette en chili-olie

© Luk Thys

Elke dag een nieuw heerlijk gerecht van Piet Huysentruyt.

Ingrediënten

480 g schelvisfilet (of vissoort naar keuze)

2 middelgrote courgettes

4 el chili-olie

2 teentjes knoflook

50 g geroosterde pijnboompitten

handvol verse muntblaadjes, gescheurd in dunne reepjes

1 el Provençaalse kruiden

versgemalen zwarte peper, grof zeezout

een handvol bloem

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in de lengte in twee.

Maak sneetjes in het snijvlak van de courgette.

Steek in elk sneetje een plakje knoflook en bestrijk met de chili-olie. Strooi er grof zeezout, versgemalen peper en Provençaalse kruiden over.

Als de grill heet is, maar de vlammen zijn geluwd en de kolen zijn volledig bedekt, gril je de courgettes aan beide kanten net gaar, maar nog steeds stevig, ongeveer 4 tot 6 minuten.

Dep de vis in de bloem en kruid met peper en zout.

Bak aan beide kanten goudbruin.

Schik de courgettes en een stukje vis op een bord en bestrooi met pijnboompitten, munt en peper.

Serveer met een stukje brood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer