Schelvisfilet met gegrilde courgette en chili-olie
Elke dag een nieuw heerlijk gerecht van Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
480 g schelvisfilet (of vissoort naar keuze)
2 middelgrote courgettes
4 el chili-olie
2 teentjes knoflook
50 g geroosterde pijnboompitten
handvol verse muntblaadjes, gescheurd in dunne reepjes
1 el Provençaalse kruiden
versgemalen zwarte peper, grof zeezout
een handvol bloem
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in de lengte in twee.
Maak sneetjes in het snijvlak van de courgette.
Steek in elk sneetje een plakje knoflook en bestrijk met de chili-olie. Strooi er grof zeezout, versgemalen peper en Provençaalse kruiden over.
Als de grill heet is, maar de vlammen zijn geluwd en de kolen zijn volledig bedekt, gril je de courgettes aan beide kanten net gaar, maar nog steeds stevig, ongeveer 4 tot 6 minuten.
Dep de vis in de bloem en kruid met peper en zout.
Bak aan beide kanten goudbruin.
Schik de courgettes en een stukje vis op een bord en bestrooi met pijnboompitten, munt en peper.
Serveer met een stukje brood.