© Yves Vrebos

Spenoazi viert met eigen bier

Speelpleinwerking Spenoazi uit Sinaai bestaat 25 jaar. Tijdens de jubileumviering zal het amberkleurige zomerbier De Spenoas geserveerd worden. Dat werd ontwikkeld door de lokale authentieke brouwerij Donum Ignis.

Yves Vrebos

Spenoazi ontstond uit de samenwerking van de plaatselijke jeugdbewegingen. Zij wilden tijdens de zomervakantie ook een aanbod organiseren. “Aanvankelijk zat de werking in het oude jeugdhuis”, zegt hoofdanimator Michelle Van den Broeck. “Nu zitten we in een moderne en luxueuze locatie achter de sportvelden, met meer buitenruimte. We hebben een werking in de paas- en de zomervakantie. In de paasvakantie hadden we een vijftigtal kinderen. De zomerwerking start op de nationale feestdag en we verwachten dat de nieuwe locatie extra zal aanspreken.”

Spenoazi biedt traditionele speelpleinwerking met bosspelen, dorpsspelen en verder een zeer open speelaanbod. Ook al richt de werking zich tot kinderen, toch vindt het monitorenteam het niet vreemd dat er voor het zilveren jubileum een bier gebrouwen wordt. “Sinaai is een dorp waar de mensen van bier houden. Wij denken dat een bier kan bijdragen tot de dorpssfeer. Ons feest organiseren we bovendien niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders die onze werking vertrouwen. Met een brouwer in eigen dorp werd de keuze nog makkelijker”, zegt Van den Broeck.

De monitoren stapten met hun wensen naar Geert Vertenten van Donum Ignis. Ze wilden een zomers, stevig biertje dat niet te fruitig en te licht mocht zijn. “Het werd De Spenoas, waarvan ik 400 liter, of vijftig bakken, brouw”, zegt Vertenten. “Het is voor onze brouwerij een mooie kans om onze brouwsels te laten ontdekken. De Spenoas is een nieuw bier van 6,5 graden met een unieke smaak. Het brouwsel zal net op tijd klaar zijn voor het jubileumfeest op 29 augustus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER