© KB

© KB

thumbnail: null
thumbnail: null

Lommelaren trotseren pittige race Baja Deutschland

Een team van negen Lommelaren zal dit weekend de moeilijke race Baja Deutschland in Sachsen-Anhalt proberen uit te rijden. Ze nemen het daarbij op tegen deelnemers van de legendarische Dakar-rally, en fanatieke racefanaten uit meer dan tien landen.

MiGe

Baja Deutschland wordt gekenmerkt door 480 kilometer aan moeilijk doorrijdbaar terrein, gespreid over twee racedagen. Naast rijkunsten is vooral navigatie van groot belang om de race tot een goed einde te brengen. Anders dan andere races is de verscheidenheid aan voertuigen en deelnemers. Zo kunnen zelfs starters met een kleiner budget al grote successen boeken. Voor de Lommelse Kelly Berkmans en Tom Geuens is het de tweede maal dat ze afzakken naar de Duitse race. “Sinds vorig jaar hebben we heel wat gesleuteld aan onze Mercedes G-klasse. We hebben een uitwendige ventilator geconstrueerd voor een betere koeling, de achterdeuren eruit gehaald, en meer testritjes gemaakt. We hopen dit jaar in de top 20 te eindigen. We worden daarin bijgestaan door zeven andere Lommelaren, een groot deel maakt deel uit van ‘Art of Speed’, het team van Jackie Loomans, Noël Essers en Gregoor Bouwens. De mechaniekers worden voor één keer rallyrijders”, steekt Kelly Berkmans van wal.

“Naast onze Mercedes G zal Dave Berghmans, navigator van Gregoor Bouwens, deelnemen met een Honda 450. Bob Geens, mechanieker van Jackie Loomans, waagt zijn kans met een Gasgas 250 4T. Rudy Verheyen heeft al wat rally-ervaring op zak en zal samen met Koen Slegers voor het eerst in een Yamaha XYZ Turbo Buggy meerijden. Davy Vanden Boer en Ludo Van Den Boer reizen mee om de voertuigen elke dag in hun beste staat aan de start te laten verschijnen, terwijl Kim Beysen verantwoordelijk zal zijn voor de logistiek. Dat het allemaal Lommelaren zijn maakt deze ervaring natuurlijk extra speciaal”, aldus Berkmans.

De Baja-race is meteen de perfecte test voor de medewerkers van het Art of Speed-team, dat in april 2017 deel zal nemen aan de ‘Morocco Dessert Challenge’ voorheen bekend als de Libya Rally. “Daar zullen Jackie Loomans, Erik Loomans, Igor Bouwens en Rudy Verheyen aan de start staan. Noël Essers gaat dit jaar opnieuw zijn kans wagen in de Dakar-rally in Argentinië”, besluit Berkmans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer