© Joren De Weerdt

“Terwijl wij in de sauna zaten, maakte hij ons kastje leeg”

Twee Nederlanders braken in drie sauna’s in onze provincie het kastje van een bezoeker open en gingen er met zijn auto vandoor. In Hoogstraten werd zelfs de woning van een slachtoffer doorzocht. De daders zijn gevat in Duitsland.

IMA

Wat een ontspannend dagje in het saunacomplex Hezemeer in Laakdal moest worden, draaide voor Patrick (45) uit Meerle (Hoogstraten) en zijn vrouw uit op een nachtmerrie. Een andere ‘klant’ brak in de kleedruimte hun kastje open en ging er met zijn bezittingen en autosleutel vandoor.

De feiten in Hezemeer dateren van 2 augustus. “Rond 17u wilde ik mijn gsm checken. Onze twee kinderen verbleven bij de bomma en mogelijk hadden klanten gebeld”, vertelt Patrick, die een ingenieursbureau leidt. “Maar met ons armbandje kregen we het kastje niet open. ‘Jullie deurtje stond nog open’, vertelden ze ons aan de receptie en we kregen een nieuwe kaart. Ik zag meteen dat mijn broek gestolen was. Daarin staken mijn portemonnee, huis- en autosleutels. Toen ik buiten een kijkje ging nemen, was onze Volvo XC60 verdwenen.”

Vlak na het koppel was een van de Nederlanders binnengegaan. “Toen wij ons omkleedden, zat hij met ontbloot bovenlijf in hetzelfde gangetje”, vertelt Patrick. “Nadien heeft hij ingebroken in ons kastje en vervolgens aan de receptie gezegd dat hij zijn medicijnen was vergeten. Vrijwel meteen moet hij naar Hoogstraten zijn vertrokken. Samen met de politie heb ik de camerabeelden bekeken. Dat was akelig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER