Plas met wellicht drugafval verwondt kinderen ernstig

Twee kinderen hebben in het Limburgse Zutendaal ernstige brandwonden opgelopen toen ze door een plas met toxisch afval fietsten. Wellicht was dat afkomstig uit een druglabo. Twee andere kinderen en een begeleider zijn er minder erg aan toe.

Onbekenden hadden op de plek er een zwaar chemisch product gedumpt. Toen de kinderen door de twee plassen fietsten liepen ze tweede- en derdegraads brandwonden op.Ā 

Marleen Smeyers, woordvoerster van de politiezone Midden-Limburg, zegt dat er sterke vermoedens zijn dat het afval afkomstig was van een druglabo in de streek.Ā "We wachten nog de resultaten van het onderzoek af", zegt ze op Radio 2, "maar het gaat sterk in die richting, ja".Ā 

De kinderen worden nu verder onderzocht in een brandwondencentrum in Antwerpen, nadat ze gisteravond eerst terug werden gebracht naar de camping waar ze verbleven.Ā Het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) zal na onderzoek bepalen om welk product het precies gaat.

De burgerlijke bescherming is ter plaatse gekomen om de plassen op te ruimen. Volgens Smeyers zijn er geen andere plassen meer, maar ze vraagt iedereen toch om uit te kijken, en zeker kinderen en dieren goed in de gaten te houden.

Meest gelezen