© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Depoitre kan pas in extremis punt redden voor AA Gent tegen KV Mechelen

Laurent Depoitre heeft AA Gent op de valreep behoed van een thuisnederlaag tegen een brutaal KV Mechelen. De spits van AA Gent scoorde pas in de 92ste minuut de 2-2 tegen Malinwa op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

KV Mechelen

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

AA Gent zag voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen de terugkeer in de basis van snookeraar Benito Raman en de eerste basisplek voor Thomas Matton. Milicevic was immers ziek, terwijl Brecht Dejaegere nog niet helemaal hersteld is van een spierscheur. KVM-trainer Jankovic dropte dan weer Glenn Claes en Ibrahima Cissé in zijn team.

Gent probeerde de bezoekers, die tot nu toe al hun uitmatchen verloren, meteen naar de strot te grijpen. Een vloeiende combinatie belandde via Laurent Depoitre bij Benito Raman, die helemaal alleen vanuit een scherpe hoek mocht afdrukken. Doelman Jean-François Gillet was echter snel uit zijn doel en pakte uit met een prima save. Meteen daarop ging het naar de overkant, waar Yellow-Red een combinatie uit het boekje op de mat legde. De Pool Rafa Wolski gaf slim mee aan Mats Rits, die al even klaarkijkend was en voor doel Dalibor Veselinovic vond. De bonkige spits had de bal maar voor het intikken: 0-1, een koude douche voor de Buffalo’s.

KV Mechelen schepte moed uit de openingstreffer en stak daarop regelmatig brutaal de neus aan het venster. De 0-2 was zelfs dichter dan de 1-1: een ijzersterke Wolski besloot in het zijnet, Matz Sels moest een dreun van Milos Kosanovic onder de lat wegslaan. Even later raakte alweer Wolski zelfs de kruising na een misverstand tussen Sven Kums en Renato Neto, terwijl Nicolas Verdier ook al niet voorbij Sels raakte. En AA Gent? Heel veel verder dan wat steriele druk en een afgeweken schot van de bedrijvige Moses Simon kwam dat niet.

Depoitre redt AA Gent

Dan begon de tweede helft onder een gunstiger gesternte voor AA Gent. Thomas Matton stuurde Benito Raman weg, diens lage voorzet werd door de jonge Malinwa-verdediger Jordi Vanlerberghe tegen ploegmaat Seth De Witte aangeknald. Na die carambole kwam de bal voor de voeten Depoitre, die niet twijfelde en van enkele meters Gillet fusilleerde: 1-1. Gent leek meteen los. Een minuut later al ging Gillet akelig in de fout. De derde doelman van de Rode Duivels trapte de bal knullig in de voeten van Raman, die gelukkig voor Gillet voor eigen succes ging. De goalie van KVM ging goed plat op zijn gekruiste schot.

Mechelen leek rijp voor de slacht, maar sloeg keihard terug. De geel-roden bleven combineren en Veselinovic schilderde de bal na een knap driehoekje tegen de verste staak. In de rebound was Mats Rits echter goed gevolgd om de 1-2 binnen te tikken. Gent reageerde met een kopbal van Moses Simon en later in de wedstrijd nog een poging van invaller Kalifa Coulibaly, maar ze leken de nederlaag niet te kunnen afwenden. Tot de Buffalo’s in de vier minuten toegevoegde tijd lange ballen gingen droppen. Weer Depoitre kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en werkte mooi af met een volley. Zo behoedde hij AA Gent voor een thuisnederlaag.

Belangrijkste fases:

6’ Depoitre geeft de bal goed mee aan Raman, die raakt niet voorbij de glijdende Gillet.

7’ GOAL! Mooie combinatie vanaf rechts door het midden. Wolski geeft mee aan Rits die Veselinovic vindt en die schuift voorbij Sels. Allemaal in één tijd, knap.

12’ Wolski pakt de bal goed mee met de hak en trapt dan hard in het zijnet, mooie poging.

18’ Moses snijdt naar binnen, zijn schot wijkt af op De Witte en gaat in hoekschop.

20’ Veselinovic geeft mee aan Kosanovic, die moet schieten vanuit een schuine hoek, een meer dan behoorlijk schot dat door Sels in hoekschop wordt geweerd.

35’ Een misverstand tussen Kums en Neto wordt bijna uitgebuit, Wolski wordt richting Sels gestuurd, zijn schot raakt de kruising.

38’ Wolski vindt Rits in de rug van de Gentse defensie. Zijn teruglegger komt bij Verdier terecht, die laat de kans liggen, al is de beenveeg van Sels ook knap.

45+1’ Goede steekbal Neto, Simon kapt naar binnen en haalt stevig uit, ziedend schot over de lat.

48’ GOAL! Matton stuurt Raman weg, die krijgt de bal voor doel en dan even flipperkast: Vanlerberge trapt tegen De Witte aan en zo belandt de bal bij Depoitre, die werkt af.

49’ Gillet trapt de bal pardoes in de voeten van Raman, die kan afspelen naar Depoitre, maar gaat voor eigen succes, Gillet gaat goed plat en maakt zo zijn fout goed.

55’ GOAL! Veselinovic duwt de bal prinsheerlijk tegen de paal, maar Rits is gevolgd en laat Sels geen kans. Keurig binnengelegd van Rits.

58’ Goede voorzet vanaf rechts, Simon moet die bal binnen kunnen prikken, maar hij kopt te centraal, Gillet lost niet, goed keeperswerk.

82’ Coulibaly komt goed inlopen op hoekschop, maar raakt de bal veel te hoog, dit had beter gekund.

90+2’ GOAL! Gent doet het toch nog! Een diepe bal wordt doorgekopt door Coulibaly, mooi in de loop van Depoitre die de trekker overhaalt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer