Appartementsgebouw onbewoonbaar na brand in Diest

Een appartementsgebouw in de Kleinbergstraat in Diest is onbewoonbaar nadat er deze voormiddag een hevige brand had gewoed. De bewoners van het gebouw, alsook enkele andere buurtbewoners moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond. De buurtbewoners konden naar hun woningen terugkeren, maar de bewoners van het appartementsgebouw worden voorlopig opgevangen door het stadsbestuur.

Het vuur ontstond kort voor 9 uur in een appartement op de eerste verdieping en werd veroorzaakt door een kind dat met een aansteker aan het spelen was. De moeder merkte de beginnende brand op en probeerde die nog te blussen, maar slaagde daar niet in. Ze verwittigde de hulpdiensten en vluchtte vervolgens met haar gezin de flat uit.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak van het gebouw. Uit voorzorg werden alle bewoners van het appartementsgebouw en de bewoners van enkele aanpalende woningen geëvacueerd. Het ging in totaal om een 20-tal personen. De bewoners van de flat waar het vuur ontstaan was, werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar bleken ongedeerd.

De Diestse brandweer had het behoorlijk moeilijk om de brand te blussen, onder meer omdat het gebouw volledig ingesloten en moeilijk bereikbaar is, maar kort voor de middag waren de vlammen dan toch geblust. Het appartement op de eerste verdieping waar het vuur is ontstaan, is volledig vernield en de andere flats in het gebouw hebben zware rook- en waterschade opgelopen zodat het volledige gebouw onbewoonbaar is.

Meest gelezen