Hobokense Polderwadeling heeft uw stem nodig

De polderwandeling in Hoboken is genomineerd voor 'Wandeling van het jaar'. De Hobokense Polder vormt een groene oase in een Scheldebocht vlak bij de stad. Download de route, maak de wandeling, en stem ze tot mooiste van de provincie Antwerpen.

dph

Behalve de polderwandeling kregen ook wandelingen in Arendonk, Dessel, Hoogstraten en Laakdal een nominatie. Op www.wandelingvanhetjaar.be kan u de trajecten downloaden en stemmen voor uw favoriet. In augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

'In de Hobokense Polder laat Natuurpunt de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan', legt Danny Jonckheere van Natuurpunt Hobokense Polder uit. 'Dat resulteert in een gevarieerd landschap en ruim 500 verschillende planten. Zo zorgen orchideeën in de late lente voor extra kleur. Een vlonderpad helpt u om natte stroken te overbruggen. Via kijkwanden spot u zeldzame vogels. In de plassen en sloten stoeien allerlei amfibieën. De grazende Gallowayrunderen maken het plaatje compleet. Tip: bij zonsopgang of -ondergang is deze wandeling nog knapper!'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER