© WH

Gijzelnemers verwijderen met scalpel stuk hoofdhuid van chauffeur: zes jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Manuel S.B. (24) en Pedro B.M. (27) vrijdag veroordeeld tot zes jaar cel. De Dominicanen hadden Vannara Y. gegijzeld en twee dagen lang gefolterd na een mislukte drugsdeal.

De twee dealers waren via Vannara, een Franse taxichauffeur, in contact gekomen met een Italiaan, die een kilo cocaïne wilde kopen. De transactie zou op 11 januari gebeuren op een afgelegen parking nabij Parijs. De Italiaan en zijn twee kompanen spoten echter met pepperspray en vluchtten weg met de drugs.

Manuel en Pedro moesten de cocaïne nog betalen aan hun Nederlandse leveranciers en besloten om Vannara te gijzelen. Ze namen hem mee naar het appartement van Pedro en zijn vriendin Adalgisa H.G. (37) aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne.

De taxichauffeur werd naakt vastgebonden op een stoel. Hij werd geslagen en met een mes in het been gestoken, tot hij bereid was om 15.000 euro losgeld aan zijn moeder in Parijs te vragen. Toen zijn ouders zoveel geld niet bleken te hebben, zetten ze hun eis kracht bij door een zak gepelde ajuinen over zijn hoofd te binden, waardoor hij bijna stikte. Met een scalpel werd ook een stuk hoofdhuid verwijderd.

De ouders van Vannara verwittigden de politie. Op 13 januari werden Manuel en Pedro gearresteerd toen ze het losgeld aan een tankstation in Noord-Frankrijk wilden ophalen. Beiden werden veroordeeld tot zes jaar cel.

Adalgisa kreeg drie jaar cel voor haar aandeel in de gijzeling en Vannara vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de drugsdeal. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de Fransman, die verstek liet gaan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER