© Joren De Weerdt

Hier liggen de roots van Anja Daems

Eén miljoen luisteraars gaan dagelijks op visite bij De Madammen. Radio 2 levert daarmee al jaren veruit het populairste ­radioprogramma. CittA Kempen stemt af op Anja Daems (47). Niet via 97.05 MHz, maar live in Geel.

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men een kapelletje tegen. Of een Anja. We ontmoeten de madame op een bankje naast de kapel van de Groenenheuvel. Verzonken in gebed en contemplatie? “(lacht) Toch niet, maar dit is voor mij een mooi plekje. Ik kom niet vaak meer in het centrum van Geel. Onlangs had ik nog eens afgesproken op de Grote Markt. Je mag daar niet meer op met de auto? Dat wist ik helemaal niet. En dan die gekleurde fonteinen... Het was aanpassen (lacht).”

“Mijn ouderlijk huis staat vlak naast deze kapel. De Groenenheuvel was een fantastische buurt om op te groeien. Er stonden hier destijds een pak minder huizen. Ik kon zorgeloos op straat spelen. In deze kapel gaf ik in mijn tienerjaren samen met Joske Gillis, mijn leerkracht van de academie, poëzie-voorstellingen.”

De kapel is gewijd aan de heilige Dimpna. De patrones van de bezetenen. Als Anja Daems bezeten is, dan is het van de radio. “Radio is mijn grote liefde. Al acht jaar presenteer ik De Madammen met wreed veel goesting. Ik hoop nog lang voor de radio te mogen werken. Radio is mijn biotoop. Ik volg geen masterplan. Ik geloof heel erg in het lot. Een mens mag niet vechten tegen zijn natuur. Volg je weg, dat maakt je het meest gelukkig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER