Toevallige voorbijgangers op terugweg van frituur redden bewoonster (94) uit brand

De hoogbejaarde bewoonster van een rijwoning in de Sint-Katharinastraat in Heule is donderdagavond gered door voorbijgangers. Die waren frieten gaan halen en merkten een brandgeur op. Ze haalden de bewoonster uit haar huis. Die liep brandwonden op aan de handen

Nicolas Buboccage

In een bijgebouw achteraan een rijwoning in de Sint-Katharinastraat brak vrijdagavond omstreeks 18 uur een zware brand uit. De bejaarde bewoonster kon door een voorbijganger uit de woning gehaald worden.

“We wonen op een boogscheut en waren op weg om frietjes te halen iets verderop toen we een brandgeur waarnamen. Gezien het zomerse weer gingen we ervan uit dat er ergens een barbecue was en maakten we ons niet te veel zorgen”, zeggen de passanten, een koppel.

“Toen we even later weer huiswaarts keerden, was de rookgeur veel erger geworden. Toen we achteraan de rijwoning gingen kijken, merkten we het vuur op. De achterdeur stond open, terwijl de ramen al begonnen te barsten van de hitte. Terwijl mijn echtgenote aan de achterdeur bleef wachten, ben ik naar binnen gelopen en riep ik de bewoonster toe. Ze antwoordde, waardoor ik haar vrijwel meteen vond en naar buiten kon brengen”, zegt de man.

Bewoonster Alma D. (94) liep brandwonden op aan de armen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Het bijgebouw werd vernield. De woning kon gevrijwaard worden.

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar moest nog geruime tijd nablussen.

Gisteravond was de precieze oorzaak van de brand nog onbekend. Gedurende de bluswerken was de dorpskern van Sente afgesloten voor alle verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen