Kagé trapt Kortrijk voorbij Moeskroen in bleke wedstrijd

KV Kortrijk heeft de drie punten meegepakt uit Henegouwen. Een laat doelpunt van Hervé Kagé was genoeg voor de overwinning. Bij Moeskroen is er stilaan sprake van een serieuze crisis, de fusieploeg zoekt nog altijd een eerste driepunter en staat alleen laatst. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

KV Kortrijk

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Moeskroen-trainer Jankovic wisselde zijn ploeg slechts op één positie in vergelijking met de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Badri nam de plaats in van Dingomé. Bij KVK mocht Stijn De Smet voor het eerst dit seizoen beginnen aan de wedstrijd.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

In een flauwe eerste helft kreeg Moeskroen de beste kans. Markovic zette zich goed door op rechts en legde perfect breed op Scepovic aan de tweede paal. De Servische spits had de bal maar binnen te duwen, maar trapte van dichtbij de bal over en naast het doel van Keet. Scepovic was zonder twijfel de meest bedrijvige speler op het veld, maar vond het doel niet.

KVK-trainer Walem kon het slechte spel van zijn ploeg niet aanzien, en greep nog voor de rust in. Hervé Kagé werd ingebracht ten koste van Pavlovic, die zijn minste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde. Scoren deed Kortrijk niet meer in de eerste periode, al kwam Poulain er bijzonder dicht bij met nog twee minuten op de klok. Met een acrobatische volley trapte de verdediger de bal over het Waalse doel.

Kortrijk kwam beter uit de kleedkamer, en kwam op het uur bijna terecht op voorsprong. Kagé schoof een opgelegde kans echter naast de paal buiten. Die misser zette hij echter twee minuten voor affluiten helemaal recht, na een vrije trap van Rolland stond Kagé op de goede plaats om de bal in de kluts binnen te knallen. 0-1 was meteen ook de eindstand in een flauwe partij. Door deze nederlaag blijft Moeskroen met twee punten achter op de laatste plaats. Als Lokeren en Westerlo morgen winnen, bedraagt de kloof al zes punten tot de eerste achtervolger. KV Kortrijk springt naar een voorlopige zesde plaats.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Johan Walem zoekt nog steeds naar de beste elf bij KV Kortrijk. Nog voor de rust moest hij al ingrijpen, een bleke Pavlovic was kind van de rekening.

Belangrijkste fases:

9’ - Markovic zet zich door op rechts, ziet zijn landgenoot aan de tweede paal opduiken en legt prima strak voor doel, Scepovic lijkt niet meer te kunnen missen, maar schept de bal hopeloos over en naast.

20’ - Markovic is eerder op de bal dan Gigot, de Serviër legt breed op Boumediene, die zet voor op Scepovic maar die kan zijn hoofd niet voldoende tegen de bal zetten.

38’ - Nu al een wissel bij KV Kortrijk. Pavlovic gaat naar de kant, in zijn plaats komt Kagé.

78’ - Kamara kan de bal meenemen met het hoofd, knap tussen twee man, maar dan verliest hij de controle over de bal en zo verslikt hij zich oog in oog met Marciano.

88’ - GOAL - Een vrije trap komt opnieuw voor doel via Rolland, Kagé staat op de goede plaats en trapt binnen.