© jb

© JB

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Alida Peetersplein is meteen eerste vrouwelijke straatnaam

De gemeenteraad heeft de onder meer nieuwe straatnamen op de Site De Naeyer en Van den Bogaert goedgekeurd. Het gaat onder meer om het Alida Peetersplein, meteen de eerste vrouwelijke straatnaam in de gemeente.

Jan Boey

Het centrale plein van deze nieuwe woonzone met 350 nieuwe woonentiteiten krijgt de naam van de echtgenote van de industrieel Louis De Naeyer, het Alida Peetersplein, meteen de eerste vrouwelijke straatnaam in de gemeente. Alida Peeters werd op 4 december 1843 geboren in Willebroek. Ze stapte met industrieel Louis De Naeyer op 23-jarige leeftijd in het huwelijksbootje op 12 april 1866. Toen ze 59 jaar was overleed haar man Louis De Naeyer. Ze nam het toezicht van de verschillende industriële vestigingen op zich. Ook nadat het bedrijf in 1907 tot NV werd omgevormd, zetelde ze in de Raad van bestuur, en dit tot haar dood.

De andere straatnamen op deze site luiden: Thomas Vinçottestraat, Gieterijstraat, Smederijstraat, Otto Intzestraat, Otto Intzeplein en Brigandstraat. In Blaasveld krijgt het woonerf aan de Mechelsesteenweg-Keizerstraat de naam Keefstraat mee. De nieuwe straat in wijk De Putten, naast de Ploegstraat heet in de toekomst Veldovenstraat. De raad keurde alle negen nieuwe straatnamen unaniem goed.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER