© Sylvain Liekens

Wereld -Delen zoekt twintig vrijwilligers voor taalwerking

De vzw Wereld - Delen bestrijdt kansarmoede op diverse fronten. Voor hun taalwerking die van Brecht over Vorselaar en Zandhoven tot Mortsel gaat, kunnen ze nog zo’n twintig mensen gebruiken.

Sylvain Liekens

“Het is gestart in Broechem nu twintig jaar geleden met hulp voor een Syrisch gezin waarvan de kinderen hulp kregen bij hun taalles. Vorig jaar boden onze bijna tachtig vrijwilligers hulp over de helft van onze provincie aan meer dan 430 mensen op 45 locaties” zegt coördinator Chris Nollet.

De taalwerking is afhankelijk van het aantal inzetbare vrijwilligers en omdat de aanvragen voor taalhulp maar blijven groeien zou Wereld – Delen graag nog meer mensen motiveren om taalhulp te bieden. De vrijwilligers hoeven geen pedagogisch diploma te hebben. Chris Nollet:“We rekenen ook niet uitsluitend op gepensioneerde lesgevers. Ook voor jongeren die nog aan een opleiding bezig zijn, kan die taalhulp een heel rijke ervaring zijn

Aanhankelijk

De meeste leerlingen die in aanmerking komen voor deze hulp zijn kleuters maar ook in het lager en secundair onderwijs kan een beroep gedaan worden op taalhulp. Ook een dertigtal volwassenen kreeg vorig jaar assistentie om het Nederlands onder de knie te krijgen. Taalvrijwilligers die al een poos meedraaien getuigen dat de lessen voor hen ook ingrijpend kunnen zijn. “Kinderen zijn onze toekomst en anderstalige kinderen die hier terecht komen zonder dat ze erom gevraagd hebben, verdienen dezelfde kansen als onze kinderen. Ik heb enorm genoten van de dankbaarheid van die kinderen. Ze zijn ook extra gemotiveerd als ze hulp krijgen. Vooral kleuters gaan zich enorm hechten” zegt Anne-Marie.

Wie zich aangesproken voelt of meer informatie wil over waar en wanneer de vrijwilligers kunnen ingezet worden kan terecht bij Chris Nollet 0498.75.75.04 of

http://www.taal.wereld-delen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER