© AFP

Ontslagen bondscoach Allardyce: “De uitlokkers hebben gewonnen”

Sam Allardyce heeft woensdagmiddag voor het eerst gereageerd nadat hij dinsdag ontslagen werd als voetbalbondscoach van Engeland. “Ik heb een stommiteit begaan”, gaf hij voor de camera’s toe. Allardyce werd door undercover journalisten van The Daily Telegraph betrapt op straffe uitspraken: hij lachte onder meer zijn voorganger Roy Hodgson uit, legde de journalisten uit hoe ze de internationale transferregels konden omzeilen en bedong 400.000 pond (zo’n 462.000 euro) voor zijn adviezen en tips.

md

De Engelse voetbalbond (FA) noemde het gedrag van Allardyce “een Engelse manager onwaardig” en besliste de bondscoach daarom na amper 67 dagen en één interland te ontslaan. Woensdag verscheen Allardyce zelf kort voor de camera’s.

“Ik heb een stommiteit begaan. Jammer genoeg maakte ik een beoordelingsfout. Ik heb daar de prijs voor betaald. Eigenlijk wilde ik alleen maar iemand helpen die ik al dertig jaar ken, spelersmakelaar Scott McGarvey die me vertelde dat hij hoopte dat hij hiermee een job zou kunnen krijgen. De uitlokkers hebben dit keer gewonnen en dat moet ik accepteren. Mijn ontslagregeling met de FA is in goede verstandhouding verlopen. Ik verontschuldig mezelf tegenover hen en alle anderen.”

Allardyce voegde eraan toe dat hij nu een tijdje naar het buitenland zal trekken om er zich te bezinnen.

Voormalig international Gareth Southgate is aangesteld als bondscoach ad interim. Hij komt over van de beloften en zal Engeland coachen tijdens de laatste vier wedstrijden in 2016. Op 8 oktober treffen de Three Lions Malta in de voorronde van het WK 2018.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal