Vrijwilligers gezocht voor Babbelkousje PLUS

Met het project Babbelkousje PLUS worden mensen gestimuleerd om Nederlands te praten en zich te integreren. Als vrijwilliger begeleid je kinderen maar bouw je tegelijkertijd een vertrouwensrelatie op met hun ouders.

Saskia Van Gestel

In samenwerking met de scholen uit Mol werkt Babbelkousje PLUS aan taalstimulering bij jonge kinderen. Vrijwilligers begeleiden van oktober tot en met juni leerlingen aan huis. In het PLUS-traject gaat een vrijwilliger twee maal per maand op stap met de ouders en/of het gezin van de babbelkousleerling.

Sinds vorig schooljaar komen ook anderstalige nieuwkomers in aanmerking, dit zijn kinderen die nog maar pas in België wonen. Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een gezin dat nog maar net in België woont. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan.

Op woensdag 5 oktober om 19.30 uur is er een startmoment voor de vrijwilligers. Dit gaat door in zaal 3 en 4 van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Meer info: 014 33 15 73.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER