Tweede agent bezweken aan verwondingen na rellen in Kiev

Een tweede agent is aan zijn verwondingen bezweken na de rellen voor het OekraĆÆense parlement in Kiev tussen ordediensten en militanten van extreemrechts gisteren. De militanten protesteerden tegen een grondwetshervorming die meer autonomie toekent aan de separatistische regio's in het oosten van het land.
Mensen leggen bloemen neer bij een foto van de agent die gisteren om het leven kwam.

"Nog een lid van de Nationale Garde is bezweken aan zijn verwondingen na de ontploffing van een granaat", schrijft minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov op zijn Twitteraccount. Het geweld van gisteren eiste tot dusver het leven aan twee leden van de Nationale Garde, ook zijn 141 mensen gehospitaliseerd. Tien OekraĆÆense agenten zijn zwaargewond, meldt Oksana Blysjtsjyk, woordvoerster van de politie van Kiev. President Petro Porosjenko hekelde gisteren een "anti-OekraĆÆense daad" en beloofde de verantwoordelijken te straffen.

Dat in het OekraĆÆense parlement een wetsontwerp in eerste lezing voor meer autonomie aan de oostelijke gebieden is aangenomen, zette kwaad bloed bij de extreemrechtse militanten die voor het parlement verzameld waren. Intussen zitten nog 18 verdachten in voorhechtenis, onder wie de vermoedelijke persoon die een granaat gooide. Twaalf van de dertig mensen die waren opgepakt, zijn gisteravond weer vrijgelaten.

Meest gelezen